Windows 10 изразява по най-добър начин новата стратегия на компанията да предлага един софтуер, който може да работи с всички смарт джаджи, които използваме. Странно и ли не Microsoft спряха да продават лицензи на Windows 7 Professional и Windows 8.1 на своите хардуерни партньори. Oт своя страна тоав означава, че единствения начин да се сдобиете с компютър, който работи с тези платформи е да си купите нов компютър от търговските вериги. 

 

Това решение изглежда е част от стратегията на компанията, която преди две години прекрати доставките на Windows 7 Home Basic, Home Premium и Ultimate версиите на операционната система, предаде VentureBeat. Мicrosoft не са коментирали официално причините за това решение, но вероятно то е свързано с желанието нейните клиенти да разполагат единствено с опцията да си купят лиценз за Windows 10. 

 

Припомняме ви, че следващият голям ъпдейт на платформата се казва Windows 10 Creators Update и ще е достъпен в началото на следващата година. Поддръжката за Windows 8.1 приключва на 9 януари 2018г. Toва е още една причина да ъпдейтнете своите устройства към новата платформа на компанията. Въпрос на време е да разберем дали тази стратегия на компанията ще се окаже успешна. 

 

Вижте как да се върнем от Windows 10 към Windows 7 или 8