Мicrosoft официално прекратиха продажбите на Xbox One. Устройството вече не е достъпно в онлайн магазина на компанията и няма да бъдат произвеждани нови модели. Единственият вариант да се сдобиете с конзолата, която бе представена преди четири години е да откриете в интернет реновирана версия на Xbox One. За в бъдеще Microsoft ще продават единствено по-новaтa Xbox One S и предстоящата Xbox One X.

 

Според данните на Kotaku масовото производство на оригиналния Xbox One е спряно още преди няколко месеца. Решението на компанията става факт приблизително една година след като бе представена Xbox One S. Новата конзола е с по-компактни размери, но също така има по-мощен процесор и предлага вграден 4K Blu-ray плейър, коментира DigitalTrends. Цената от $300 също допринесе за позиционирането на Xbox One S като заместник на оригиналния модел.

 

В момента можете да откриете много атрактивни промоционални пакети на Xbox One S с копия на игри като Forza Horizon 3, Halo Wars 2, Gear of War 4 или Battlefield 1 Special Edition. Цените на подобни оферти в интернет варират между $250 и $300. Припомняме ви, че на 7 ноември стартират официално продажбите на Xbox One X, която бе определена от Microsoft като "най-мощната конзола" в света. Устройството е разработено като конкурент на PlayStation 4 Pro.

 

Вижте как Microsoft Xbox One ще поддържа миксирана реалност от 2018г.