Класическият браузър Internet Explorer продължава да предизвиква редица противоречиви коментари сред потребителите, като особено негативни са реакциите към него от страна на уеб разработчиците. Microsoft обърнаха специално внимание на тази ситуация с разработването на новия Edge, който използва най-модерните технологии и е едно от най-интересните подобрения в платформата Windows 10. Независимо от личното ви мнение за Internet Explorer е добре да знаете, че само след броени дни компанията планира да спре поддръжката за три от най-популярните версии на уеб браузъра, предаде TheNextWeb.

 

Oказва се, че инженерите на Microsoft ще представят софтуерен пач на 12 януари, който ще подкани потребителите, които все още работят с Internet Explorer 8, 9 и 10 да преминат към по-модерен браузър. От своя страна това означава, че компанията няма да се ангажира да предоставя никакви бъдещи ъпдейти, които да подобряват сигурността и да отстраняват различни проблеми, които възникват в работата на тези заглавия. Представителите на корпоративните среди ще разполагат с възможността да деактивират този пач за известен период от време, но все пак най-добрия вариант за тях е преминаването към по-новия Inernet Explorer 11. 

 

В същото време това означава, че това ще остане единствената версия на популярния някога браузър, която ще продължи да се поддържа от Microsoft, в допълнение към Edge в Windows 10 OS. Ако все още използвате някоя от по-старите версии на Internet Explorer сега е подходящ момент да преминете към друго заглавие, с което да се забавлявате по изцяло различен начин, докато сърфирате в интернет. Вероятно най-доволни ще бъдат уеб разработчиците, на които няма да има се налага да губят време и да се притесняват, че CSS файловете им няма да работят правилно на IE 8, 9 и 10.

 

Вижте по-добър ли е Microsoft Edge от Google Chrome