Желанието на Microsoft да се превърне във влиятелен фактор в пазара на смартфони не се получи, както компанията очакваше. Платформата Windows Phone не успя да се превърне в пълноправен конкурент на Android и iOS. В момента този софтуер има по-малък от 1% пазарен дял в индустрията. От една страна това не е изненадващо, тъй като официалната поддръжка за Windows Phone 8.1 бе спряна още през лятото на 2017г., поради слабия интерес на потребителите към операционната система.

 

Въпреки това все още има хора, които използват устройства с Windows Phone 8.1. Това се случва въпреки липсата на актуализации на Microsoft и отсъствието на повечето популярни приложения в онлайн магазина. Aко все още имате устройства с платформата е добре да знаете, че след няколко седмици ще бъде спрян и достъпа до Windows Store за платформата. На практика това ще е края на Windows Phone 8.1, тъй като вече няма да има как да изтегляте и инсталирате какъвто и да е софтуер на смартфоните.

 

 

Най-добрият вариант определено е да преминете към алтернативна операционна система, коментира WIndowsCentral. Уверете се, че сте създали резервно копие на информацията, за да си спестите бъдещи проблеми. Независимо дали изберете Android или iOS можете да сте сигурни, че ще получавате актуалните ъпдейти и функционалности, които дори не се поддържат от Windows Phone 8.1. Самият факт, че Microsoft вече не актуализират операционната система е достатъчен да преминете към алтернативни платформи.

 

Още от Digital: Собствениците на смартфони с Windows Моbile трябва да преминат към Android и iOS до края на 2019г.