Мicrosoft представиха официално новата версия на Skype през юли, която внася съществени промени в дизайна и функционалността на приложението. Премиерата на Skype 8.0 предизвика смесени реакции сред потребителите и също така накара компанията да започне да използва термина Skype Classic, за да обозначи стария клиент. Негативните реакции отказаха Microsoft да спрат достъпа до Skype 7.0 през август и да обещаят, че приложението ще се поддържа още "известно време". 

 

Компанията сега потвърди, че класическата версия на Skype ще може да се използва още няколко седмици. Плановете им предвиждат да бъде спряна поддръжката за десктоп клиента на Skype Classic на 1 ноември. Собствениците на смартфони и таблети ще могат да работят с класическото приложение до 15 ноември, съобщава SlashGear. След тази дата ще имаме два варианта, като първия е да преминете към модерния Skype 8.0. Другата възможност е да продължите да използвате старото приложение.

 

Ако изберете този вариант е добре да знаете, че Skype Classic няма да получава нови ъпдейти oт Microsoft и може да изложи на риск сигурността на личните ни данни. Постепенно ще бъдат спрени много от функциите на приложението, което допълнително ще ви накара да търсите алтернативни решения да комуникирате с приятелите си. Все пак добрата новина е, че ако не харесвате интерфейса на Skype 8.0 имате достатъчно време да изберете друго приложение или да се опитате да свикнете с новия дизайн.

 

Oще от Digital: Функцията SMS Connect ще ни позволи да изпращаме SMS съобщения от Skype