Потребителите, които все още използват устройства с Windows 10 Mobile е време да се ориентират към конкурентна операционна система. Причината е, че след броени часове Microsoft спират официално поддръжката на мобилната си платформа. Това означава, че след 10 декември няма да са налични никакви софтуерни ъпдейти. Липсата на пачове за сигурност означава, че сами трябва да се погрижите за защитата на смартфоните от различните заплахи в интернет.

 

Разбира се можете да продължите да използвате операционната система, както досега. Имайте предвид, че спирането на софтуерната поддръжка е гаранция за възникване на необичайни бъгове. Мicrosoft също така няма да актуализират извeстни пропуски в сигурността и спират да предоставят защита срещу зловреден софтуер и хакери. Най-добрият вариант е да мигрирате към друга операционна система като Android или iOS. Това съветват и специалистите на Microsoft.

 

 

В момента се продават разнообразие от устройства на водещите производители с Android, които не са заключени към определена мрежа. Празничният сезон ще е свързан и с множество промоционални оферти на още по-изгодни цени. Това важи с пълна сила и за iPhone, тъй като можете да откриете множество различни предложения за нов смартфон на Apple. Независимо от избора ви ще продължите да получавате периодични ъпдейти за сигурност.

 

Още от Digital: Собствениците на смартфони с Windows Моbile трябва да преминат към Android и iOS до края на 2019г.