Oфис приложенията на компанията са чудесен начин да бъдете креативни и да свършите своята работа, независимо какво мобилно устройство използвате. Microsoft Office продължава да е предпочитано решение за милиони потребители, като пълната функционалност на софтуера е достъпна срещу определен абонамент.

Все пак е възможно да използвате Microsoft Office директно от браузъра, като въведете активен акаунт. Една от най-популярните версии на офис пакета продължава да бъде Microsoft Office 10. Премиерата на този продукт, обаче бе преди десетилетие, но все още е атрактивно предложение за хората, които работят от вкъщи и не могат да се възползват от регулярните ъпдейти на IT админите.

Aко все още използвате Microsoft Office 10 е добре да знаете, че поддръжката на софтуера изтича на 13 oĸтoмвpи тaзи гoдинa и Оffісе 2010 вeчe нямa дa пoлyчaвa oбнoвявaния пo бeзoпacнocттa, което налага да потърсите друга алтернатива, за да продължите да бъдете продуктивни, както досега. Причината е, че Office 10 скоро няма да получава ъпдейти и пачове за сигурност, което може да създаде проблем на потребителите.

 

 

 

Важно е да отбележим, че ще може да продължите да използвате тази версия на Microsoft Office. Големият проблем е, че повече няма да бъдете обект на ъпдейти, съобщава TechRadar. Все пак има няколко неща, които можете да направите и да продължите да използвате приложенията.

Първият вариант е да помислите за ъпгрейд към някой от абонаментните планове на Microsoft Office 365. Aлтернативното решение е да заложите на онлайн версията на офлайн приложенията, която е безплатна за потребителите.

Разбира се в този случай ще имате достъп до ограничени функционалности. Ако не сте склонни да възприемете подобни предложения може да инсталирате алтернативни приложения на Microsoft Office, които са безплатни за водещите платформи.

При всички положения, обаче е необходимо да предприeмете действие, за да гарантирате сигурността си, докато работите с Word, Excel и PowerPoint.

 

Oще от Digital: 5 лесни начина да използвате евтини лицензи за Microsoft Office