Microsoft изненадаха своите потребители с информацията, че планират да спрат поддръжката на стрийминг платформата Mixer. Всъщност това е софтуер предлагащ възможност за онлайн стрийминг на игри и е разработен като конкурент на Twitch. 

Компанията предизвика голям интерес през миналата година, когато инвестира милиони долари в ексклузивна сделка с Ninja - голяма знаменитост в Twitch. Въпреки тези сериозни средства изглежда плановете на Microsoft изглежда не са намерили реализация.

Настоящите потребители няма да могат да използват Microsoft Mixer oт 22 юли. Вместо това официалният уеб сайт и мобилното приложение ще пренасочват директно към Facebook Gaming. Причината е, че Microsoft ще продължат в дългосрочен план да си партнират с Facebook в сферата на стрийминга на игри. 

Освен това Ninja и другите популярни профили сред геймърите вече няма да бъдат обект на екслузивни сделки, както досега. Сключването на партньорство с Facebook не е случайно, тъй като ще има полза и за двете страни, информира BBC.

 

 

Един от интересните параметри на споразумението предвижда интеграция на xCloud услугата към Facebook. Достигането на по-голяма аудитория е възможно единствено с подобно партньорство, заради внушителното влияние на социалната мрежа. 

Спирането на Mixer ще фокусира Microsoft към облачните им услуги, които за в бъдеще ще се използват от потребителите на Facebook Gaming. Всеки настоящ профил в Mixer ще получи статут на партньор в приложението, ако реши да мигрира към тази платформа.

Facebook също така увериха, че ще направят всичко възможно, за да привлекат вниманието на повече геймъри към своята платформа. Ако сте активен потребител на Mixer ще разполагатe с почти един месец време, за да прецените каква алтернативна платформа за стрийминг да използвате след спирането на приложението.

Всички акаунти, които досега са генерирали приходи от Mixer могат да продължат да го правят като станат част от Facebook Gaming. Времето ще покаже дали услугата има потенциала да привлече повече геймъри след спирането на Microsoft Mixer.

 

Oще от Digital: Услугата Facebook Gaming вече позволява да се създават турнири, за да се намали социалната изолация