Дните на вечните лицензи за софтуер са към своя край. Microsoft няма да предлага еднократни лицензи за Office за домашни потребители, които са служители на корпоративни клиенти, съобщава TechRadar. Вместо това ще се премине към абонаментен модел.

 

Досега служителите можеха да си купят лиценз за Office за домашна употреба, като за него се плащаше само веднъж. Той е част от Home Use Program (HUP), като предлага и отстъпки от цената на лиценза. HUP се предлага за служителите на някои предварително одобрени корпоративни клиенти на Microsoft. Това им дава възможност да използват същите продукти както в офиса, така и в домовете си.

 

Сега обаче еднократните лицензи се махат от HUP и се занемят с абонаментен план – Office 365 Personal ще струва $48.99 на година, а Office 365 Home - $69.99 на година. Това е с 30% отстъпка от нормалната цена. Microsoft казва, че тази отстъпка ще се запази за потребителите за всички бъдещи подновявания на абонамента дори и когато повече не работят в същата компания. Единственото условие е да не прекъсват абонамента си никога.

 

Още от Digital: Microsoft обмислят въвеждането на нов бутон в компютърната клавиатура за достъп до Office приложенията