Мicrosoft искат да информират навреме своите потребители за спирането на поддръжката на операционната система, което ще се случи на 14 януари 2020г. Именно заради това компанията скоро ще започне да показва уведомления на собствениците на устройства с Windows 7, които ги подканват да преминат към Windows 10. Плановете на Microsoft предвиждат това да се случи до няколко седмици, информира mspoweruser.

 

Въпросното уведомление ще информира потребителите, че след десетилетие на ъпдейти вече ще трябва да преминат към алтернативна операционна система. Компанията също така ще предоставя допълнителни съвети как по-лесно да създадете резервно копие на информацията си и да се подготвите за тази миграция. Самите уведомления ще се показват "периодично" на компютрите, които още работят под управлението на Windows 7.

 

 

Припомняме ви, че всеки потребител може да продължи да работи с Windows 7 и след януари 2020г. Въпреки това, обаче повече няма да получава софтуерни ъпдейти, което крие сериозни рискове със сигурността на личните им данни. Microsoft искат с уведомленията да ни подканят по-бързо да предприeмем действия за преминаване към Windows 10 или друг алтернативен софтуер. Нотификациите ще могат да бъдат блокирани от менюто с настройки.

 

Още от Digital: Защо Google препоръчва да ъпдейтнем от Windows 7 към Windows 10