Ако някой ви каже, че удоволствието да играете на компютърната игра FIFA може да ви струва над 14 000лв., ще му повярвате ли? Бащата на 17-годишен тийнейджър от Канада също едва ли го е предполагал, до момента в който не открива липсата на крупната сума от кредитната си карта.

 

 

Оказва се, че синът му толкова се пристрастил да играе футболният симулатор на Xbox One конзолата си, че за отрицателно време е изхарчил 14 474лв за така наречените допълнителни покупки в играта.

 

 

Бащата своевременно съобщава, че синът му е използвал кредитната му карта без позволение и иска покупките да бъдат анулирани. Това обаче не можело да се случи, без да подаде официална жалба, следствие на която синът му попада под ударите на закона за мошеничество.

 

 

Разбирайки за парадоксалната ситуация, Microsoft максимално коректно и връща до стотинка парите на собственика им. Ланс Перкинс споделя пред Ubergizmo, че е благодарен за жеста и иска неговото премеждие да послужи за пример на други родители по целия свят. Нека те внимават много за разплащанията които децата им реализират онлайн за игри и други забавления.

 

Вижте още: 4.5G LTE Advanced Pro на Qualcomm е мобилна мрежа от Ново поколение