В интернет вече се появиха детайли за следващата конзола от висок клас на компанията, която се разработва с името Xbox Project Scorpio. Много скоро Microsoft ще разкрият официално техническите спецификации на дългоочакваното устройство. Премиерата на Xbox Project Scorpio ще стане факт на E3 2017 изложението, което ще се проведе между 14 и 16 юни. Все пак няма да ни се налага да чакаме дотогава, за да научим повече за хардуера на конзолата.

 

Microsoft ще разкрият спецификациите на Xbox Project Scorpio пред Digital Foundry на 6 април в 16:00 българско време. Това означава, че след малко повече от 24 часа ще знаем какви са подобренията в новата конзола, предаде Pocket-Lint. Тук е момента да споменем, че Project Scorpio е кодово име и финалната версия на устройството може да се казва по друг начин. Основният акцент в конзолата ще бъдат възможностите за 4K гейминг, които ще предложи на потребителите.

 

Microsoft Xbox One S поддържа 4K Ultra HD източници на съдържание като Netflix, но не може да възпроизвежда игри в 4K резолюция. Според непотвърдена информация устройството ще има по-компактен дизайн и производителност от 6 терафлопа. За сравнение при PS4 Pro тази стойност е 4.2 терафлопа. Конзолата вероятно ще е оборудвана с по-мощен процесор и повече RAM памет. Трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да разберем колко мощна ще бъде Xbox Project Scorpio.

 

Вижте как Microsoft Xbox One ще поддържа миксирана реалност от 2018г.