Вече ви информирахме каква е разликата между Windows 10 и Windows 10 S. Новата платформа е олекотена версия, която може да се стартира за 15 секунди и е оптимизирана за машините, които нямат мощен хардуер. Мicrosoft експериментират с интересна функционалност, която може да накара повече хора да изпробват възможностите на Windows 10 S. Идеята е да  се премахне необходимостта да използваме пароли. В случая не става въпрос за инсталиране на мениджър на пароли на компютъра, предаде Ubergizmo.

 

Идеята на компанията е да промени изцяло процеса на удостоверяване самоличността на потребителите. Вместо традиционното потребителско име и парола те ще използват алтернативни методи за логване в Windows 10 S. Опциите за избор в следващата версия на платформата са три: сканиране на лицето, използване на пръстов отпечатък и въвеждане на PIN код. Това е най-интересната промяна в Build 17093, която ще е достъпна за потребителите до края на лятото. 

 

Новата версия напълно премахва момента, в който първо слагате парола, а след това преминавате към алтернативен метод за логване. Вместо това трябва да кликнете на нотификация на смартфона, за да удостоверите самоличността си. За целта е нужно да инсталирате приложението Мicrosoft Authenticator, което вече ще ви логва в Microsoft профила и в компютъра с Windows 10 S. Всеки опит за отключване на екрана ще ви информира с уведомление на дисплея на смартфона.

 

 

Вижте Windows 10 Home срещу Pro срещу 10 S - коя версия е най-подходяща за вас