Вече ви информирахме, че Microsoft спират поддръжката на Windows 7 на 14 януари 2020г. Въпреки това има голям брой потребители, които продължават да използват тази версия на операционната система. Ако и вие сте един от тях е добре да знаете, че компанията все пак няма да прекрати напълно софтуерните ъпдейти през януари. Oт Microsoft обмислят идеята да предоставят още повече време на потребителите да използват Windows 7 на компютрите, информира mspoweruser.

 

Технологичният гигант планира да увеличи продължителността на Windows 7 Extended Security Updates (ESU) програмата до 2023г. Това е предложение за бизнес потребителите, което им позволява да продължат да работят с операционната система. За да го направят е нужно да платят такса за всяко едно устройство, което използват. Цената ще се увеличава с всяка година. Всеки желаещ да се включи в тази оферта на Microsoft ще може да го направи от 1 декември 2019г.

 

.

Програмата е валидна за всички версии на Windows 7 Professional и Windows 7 Enterprise. Предвиден е още безплатен абонамент за Office 365 ProPlus. Това е още една причина да изберете удължената програма за работа с Windows 7. Изглежда, че Microsoft са се примирили с факта, че твърде много хора продължават да работят с платформата. Вместо да се противoпоставят на предпочитанията им компанията ще се възползва като генерира допълнителни приходи от Windows 7.

 

Още от Digital: Нов вирус излага на риск компютрите с WIndows 7, WIndows 8,1 и Windows 10