Qualcomm са водещ производител на процесори за смартфони, които обръщат все по-голямо внимание и към пазара на утлтратънки лаптопи и таблети. Вече видяхме първите устройства с платформата Windows on ARM и сътрудничеството между компанията и Microsoft ще продължи с пълна сила. Qualcomm вече са започнали да наемат специален екип от инженери, които да работят над нов процесор с името Snapdragon 1000. Този чип ще намери приложения в разнообразни джаджи на пазара.

 

Oказва се, че Qualcomm Snapdragon 1000 ще може да се използва както за смартфони и десктоп приложения, така и за устройства с виртуална и добавена реалност, информира mspoweruser. Характеристиките на чипа се очаква да са сходни с тези на Core Y и Core U конфигурациите на Intel, които акцентират върху ниската консумация на енергия. Информацията разкрива още, че Microsoft планират да използват чипа в нова версия на HoloLens, както и в други устройства, поддържащи миксирана реалност.

 

 

Ако всичко върви по план има голяма вероятност Microsoft да разширят партньорството си с Qualcomm в сферата на устройства със сгъваеми дисплеи и гъвкави форм фактори. Компанията вече финансира подобни инициативи като част от проекта Andromeda. По всичко личи, че компанията ще залага все повече на Snapdragon процесорите си, за да утвърди влиянието си в технологичната индустрия. Времето ще покаже кое ще бъде първото устройство на Microsoft със Snapdragon 1000 чип.

 

Още oт Digital: Какви са плановете на Microsoft за виртуалната и добавената реалност