Компанията ще разкрие своята концепция за операционна система на бъдещето на 24 юни. Тогава Microsoft ще представят Windows 11, което се очаква да е най-голямата промяна в в дизайна на Windows от години насам. Финалното име не е потвърдено официално, но със сигурност ще видим функции залегнали в Windows Sun Valley ъпдейта.

В интернет се появиха данни, че Мicrosoft планират да поддържат две различни версии на операционната система. Това ще бъде Windows 10, както и Windows Sun Valley или новата версия, която ще бъде представена в края на месеца. Информацията е доказателство, че Microsoft започват изцяло нова ера в разработката на софтуера.

Скоро ще разберем и дали големия ъпдейт ще се казва Windows 365, WindowsOS, Windows 11 или компанията ще ни изненада с друго наименование.

 

 

Актуализация в уеб сайта на Microsoft хвърля повече светлина върху плановете за поддръжка на Windows 10. Според информацията Home и Pro версиите на операционната система ще получават ъпдейти до 2025г. Конкретната дата за последната актуализация е 14 октомври 2025г.

Разбира се Microsoft могат да променят графика, но е факт, че планират периодични ъпдейти за Windows 10 поне още пет години.

 

Още от Digital: Мicrosoft спират поддръжката на по-старите версии на Windows 10