Мicrosoft опитаха да се превърнат във влиятелно име в пазара на смартфони с Windows Mobile и серията от устройства Lumia, които се произвеждаха от Nokia. Опитите им в тази сфера не постигнаха желания успех и накараха компанията да насочи вниманието си към други сегменти, в които може да генерира повече приходи. Въпреки това напоследък се спекулира с желанието на Microsoft да се завърнат в пазара на смартфони с премиерата на нов модел Surface Phone.

 

Премиерата на устройството ще стане факт през 2019г. В интернет изтекоха данни, че смартфона ще отбележи драстична промяна в стратегията на Microsoft. Служител на компанията отговори на серия от въпроси на любопитен клиент в чата и разкри, че следващия смартфон от серията Surface няма да работи с Windows 10 Mobile, а ще е базиран на Аndroid, предаде mspoweruser. Изглежда, че това е единствения шанс да постигнат успех в този сегмент. 

 

 

Идеята е устройството е да предложи достъп до всички популярни приложения на Microsoft, включително и до разнообразната колекция от съдържание в Google Play. По този начин компанията ще опита да намери перфектния баланс между нуждите на бизнес средите и предпочитанията на обикновените потребители. Все още не разполагаме с информация за конкретните технически спецификации, които ще ни предложи първия смартфон на Microsoft, който работи под управлението на Android.

 

Oще от Digital: Как да ускорим работата на Android смартфон