Tехнологиите вече започнаха да намират място и множество дрехи, които предлагат различни смарт функционалности. Microsoft също експериментират с подобни концепции и вече са регистрирали на свое име интересен патент пред US Patent & Trademark Office. Oказва се, че компанията планира да разработи и представи смарт ръкавици, които са оборудвани с няколко хаптични сензора на повърхността. По този начин могат да извършват различни действия и да сигнализират с вибрация.

 

Мicrosoft разработват софтуерни алгоритми, които да позволят на хардуерните компоненти на ръкавиците да реагират при различни нива на допир, съобщава mspoweruser. Сензорите ще бъдат разположение в твърдата част на ръкавицата, тъй като някои от тях е трудно да се интегрират към по-меки тъкани. Приложенията на подобен продукт могат да бъдат разнообразни, като в това число влизат и устройствата  с виртуална реалност, които набират все по-голяма популярност сред потребителите.

 

Смарт ръкавиците ще имат контролер, който позволява да усещате обектите, с които си взаимодействате във VR средата. В създаването им ще се използват специални тъкани и полимери, които едновременно да са издръжливи и да осигуряват смарт функционалност. Microsoft също така ще позволят на умните ръкавици да се свързват с периферни устройства, като клавиатури, компютърни мишки, геймърски контролери, сензорите екрани и др. Тепърва вероятно ще разбираме повече детайли за този проект.

 

Още от Digital: 5 лесни начина да използвате евтини лицензи за Microsoft Office