Геймърите очакват с нетърпение премиерата на следващата генерация конзоли на Sony и Microsoft. Двете устройства ще бъдат представени официално през 2020г. Въпреки това потребителите се надяват да видят демонстрации на PS5 и Xbox One 2 в следващите месеци. Изненадващо за мнозина преди броени дни един от водещите разработчици на компанията потвърди, че Sony PlayStation 5 ще има осемядрен процесор AMD Ryzen, SSD диск и ще поддържа 8K резолюция.

 

Предстоящата конзола ще се захранва от 7-нанометров чип, който е базиран на Zen 2 архитектурата и ще използва модифицирана Radeon Navi видео карта. Данните предизвикаха позитивни реакции сред феновете, но се оказва, че наследника на Xbox One ще предложи дори още по-мощен хардуер, съобщава TechSpot. Компанията разработва следващата си геймърска система с кодовото име "Аnaconda", която според множество източници ще бъде по-мощна от своя конкурент. 

 

 

Устройството също ще предложи модифициран процесор на AMD, който вероятно ще има по-висока работна честота и по-бърз графичен чип. Microsoft също така планират да стартират продажбите на по-евтина версия на конзолата с кодовото име "Lockheart". Все още е твърде рано да знаем конкретни характеристики на хардуера, който ще ни предложи Xbox One 2. Припомняме ви, че Xbox One също е по-мощна конзола от своя конкурент, но въпреки това PS4 реализира повече продажби в световен мащаб.

 

Още от Digital: Sony PlayStation 5 и Xbox 2 ще бъдат представени на изложението E3 2020