Софтуерните инженери на Microsoft постоянно ни изненадват с нововъведенията си в сферата на добавената и виртуалната реалност. Компанията вижда голямо бъдеще в тези технологии, които могат да променят изцяло начина, по който си взаимодействаме с мобилните устройства. Последните данни на mspoweruser разкриват, че Microsoft работят над проект, чиято цел е да обедини VR/AR софтуера им в един продукт, който съчетава и предимствата на двете технологии. 

 

 

В интернет се появи видео клип, който демонстрира нагледно възможностите на технологията. Тя е кръстена от компанията с името "Remix Reality". Концепцията на Microsoft предвижда използването на специална стая, която е оборудвана с множество Depth-Sensing камери, които са в състояние да възпроизвеждат VR/AR съдържание директно в очилата с технологията, които носят потребителите. Remix Reality позволява непознати досега възможности да си взаимодействате с околните обекти.

 

 

Teхнологията позволява създаването на виртуален модел на дадено помещение, с който може лесно да бъдат изтривани и добавяни различни обекти. Приложенията на Remix Reality са разнообразни, като тази иновация е подходяща, както за забавление, така и за различни бизнес инициативи. Това е само първата версия на технологията и Microsoft тепърва ще се грижат за подобряване на възможностите ѝ, за да я направят по-атрактивна и достъпна за всички потребители.

 

Още от Digital: Четири подобрения във очилата с виртуална реалност, които предстои да видим