Windows 11 ще има променен интерфейс, но също така ще предложи допълнителни оптимизации. По този начин компанията гарантира гарантира по-бърза скорост на работа, дори при по-старите устройства. Вече ви съобщихме за минималните хардуерни изисквания за Windows 11.

От Microsoft си запазват право за допълнителни корекции преди официалната премиера на операционната система през есента. Подобренията в Windows 11 са свързани с интеграцията на ключови функционалности като Dynamic Refresh Rate и Direct Storage.

Тези софтуерни решения ще позволят на платформата да работи по-интуитивно, в сравнение с Windows 10. Оптимизациите в новата операционна система позволяват да използва по-малко системни ресурси, което е свързано с по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия.

Компютрите с Windows 11 също така ще се събуждат по-бързо, от устройствата с настоящата версия на софтуера, което е друго важно предимство, информира WindowsCentral.

 

 

Приложенията и отделните програми също ще се зареждат по-бързо на Windows 11. Функцията Sleeping Таbs в браузъра Microsoft Edge ще бъде активирана по подразбиране. Това ще позволи всички отворени табове да бъдат поставени в "спящ режим" след определен период на неактивност. Тестовете на Microsoft показват с 32% спад в консумацията на памет и 37% на CPU ресурсите, когато е включена функцията.

Алгоритмите на Microsoft също така по-ефективно комуникират с хардуера и позволяват да се увеличи скоростта на изпълнение на задачите с около 25%. Подобрени технологии за компресиране ще се грижат за осигуряването на достатъчно вграден памет в устройствата. По този начин компанията ще гарантира, че Windows 11 работи оптимално независимо от хардуера, който използвате.

 

Още от Digital: Windows 11 ще затруднява смяната на Microsoft Edge с алтернативен браузър