Microsoft осигуриха достъп до специална версия на Windows 10, която досега бе налична единствено за служителите на всички тестъри на компанията. Въпросният софтуер е с номер "Windows 10 Build 18947" и включва Xbox оптимизации, като вече е налична за 32-битовите устройства на Windows Insider потребителите. От компанията без да искат са позволили на всички членове на програмата да изтеглят  "Windows 10 Build 18947" въпреки, че е таргетирана към служителите на Microsoft.

 

 

Трябва да отбележим, че тази версия е предназначена единствено за 32-битови системи, които не се използват толкова масово в индустрията. Въпреки това грешката на компанията е доста необичайна. Потребителите, чиито компютри вече имат достъп до "Windows 10 Build 18947" веднага ни информираха за най-голямата промяна в операционната система и това е различното Start меню. Неговият дизайн не включва интерактивните "Live Tiles" икони, което веднага прави впечатление, съобщава TheVerge.

 

 

Teстовата версия също така включва полезен инструмент за откриване на GIF файлове и емоджита, директно oт менюто на Windows 10. Oт компанията не са коментирали официално ситуацията, което означава, че все още не знаем дали новото "Start" меню ще стане част от следващия голям ъпдейт на операционната система, който ще видим през октомври. Вероятно скоро Microsoft ще задоволят любопитството ни, като разкрият официално повече детайли за своите планове с Windows 10.

 

Oще от Digital: Защо представителите на бизнеса изпитват проблеми с ъпдейтите към Windows 10