Мicrosoft заложиха на доста агресивна стратегия със системата си за ъпдейти към Windows 10. Много потребители останаха разочаровани от опитите на компанията да накарат повече хора да актуализират своите компютри към платформата. Главният маркетингов директор на Microsoft. Крис Капосела призна, че технологичния гигант е допуснал грешка по отношение на ъпдейтите към Windows 10. В случая се визира момента, в който потребителите натискат "X" бутона на прозореца, карайки ги да актуализират към платформата като предварително знаят, че ще продължат да виждат подобни съобщения. 

 

Капосела все пак изрази мнение, че са се постарали да намерят правилния баланс между това да накарат повече хора да използват Windows 10 и да не създадат негативно мнение сред тях. С малки изключения Microsoft са се справили с тази задача твърди главния маркетингов директор на компанията, предаде Forbes. Moжем да сме сигурни, че има много хора, които не споделят това мнение. Първата стъпка към тази ситуация бяха непрестанните съобщения за ъпдейт, а след това продължи с инсталиране на Windows 10 без знанието на потребителите. 

 

Премахването на "Cancel" бутона от прозореца за актуализация бе момента, в който Microsoft преминаха границата на толерантност и това ядоса много хора. В този случай те имаха само два варианта "Upgrade Now" и "Upgrade Tonight". Това определено не е подходящо за онези потребители, които искат да продължат да използват Windows 7 и Windows 8. Дали признаването на тази грешка от Microsoft ще накара повече хора да работят с Windows 10 предстои да видим. 

 

Вижте как да спрем нотификациите за ъпгрейд до Windows 10 OS