Microsoft изненадващо промениха името на своите уеб приложения "Office Online", които вече ще казват само "Office". По този начин следващия път, когато ги отворите в браузъра заглавията ще сa налични като "Word", "PowerPoint", "OneNote" и др. Премахването на думата "Online" от името им е провокирана от факта, че офис приложенията са еволюирали достатъчно и вече са оптимизирани за работа с всички водещи платформи. Това обезсмисля наличието на "Online" в името им.

 

 

Промените ще станат факт в следващите няколко седмици. Microsoft също така обмислят дали да не започнат да използват имена като  "Office For Web", за да разграничат версиите на приложенията за Windows, macOS и Android OS. Все още не е взето окончателно решение по този казус, информира Engadget. Опростяването на наименованията също така ще спести на потребителите объркването, че използват онлайн версии на офис приложенията, които не предлагат всички функционалности.

 

 

Компанията иска да знаем дали използваме десктоп, уеб или мобилна версия на Microsoft Office. Работи се усилено и над нови подобрения в офис приложенията, сред които по-гъвкав файлов формат, по-добра система за превод на текст и повече инструменти за съвместна работа над документите. Всъщност не всички продукти на компанията ще премахнат думата "Online". Други заглавия като Exchange Online, SharePoint Online, Project Online и Office Online Server ще продължат да се казват по същия начин.

 

Още от Digital: Най-добрите алтернативи на Microsoft Word 2019