Microsoft предизвикаха доста негативни коментари заради агресивната си система от софтуерни ъпдейти. От една страна компанията принуждава доста хора да преминат към Windows 10. В същото време много от новите актуализации предизвикват различни проблеми в работата на компютрите с операционната система. Ситуацията отново се повтаря с последния "September KB4515384" ъпдейт на Windows 10, за което ни информират от Forbes.

 

Потребителите се оплакват от различни проблеми, които възникват след актуализацията. Оказва се, че ъпдейта нарушава нормалната работа на търсачката, Start менюто и Action Centre. Проблеми възникват още с аудио качеството и системата за свързване на периферни USB файлове, която използва Microsoft. По всичко личи, че компанията е изправена пред доста деликатна ситуация, тъй като трябва да се справят с още един недостатък.

 

 

Windows 10 September КВ4515384 също така блокира мрежовите адаптери на устройствата, което спира достъпа им до интернет. Тестовете показват, че проблема е свързан с процесорите на Intel използвани масово от производители като Asus, MSI, Gigabyte и др. Още по-неприятното е, че проблема обхваща не само Wi-Fi връзката, но също и Ethernet. На този етап няма ефективно решение, което отстранява тези бъгове в операционната система.

 

Oще от Digital: Шест лесни настройки в Windows 10, които ще подобрят работата на компютъра ви