Мicrosoft са готови с първата версия на Windows 11 след премиерата на операционната система преди броени дни. По този начин потребителите вече могат да изпробват сами подобренията, които ще предложи актуализираната платформа. Необходимо е да бъдете част от Windows Insider програмата, за да може да инсталирате Windows 11 Preview.

Регистрацията отнема няколко кликвания и изисква актуален Microsoft или Azure профил. Важно е също така да проверите дали компютърът ви е съвместим с Windows 11. Компанията е създала и специално приложение, което ще ви информира дали вашия хардуер е оптимизиран за операционната система. Първата Preview версия е с номер Build 22000.51, съобщава Engadget.

 

 

 

След като изтеглите файла веднага ще забележите актуализираният интерфейс, промененото Start меню и центрираната лента със задачи. Microsoft ще се нуждаят от още време, за да интегрират всички нови функционaлности. Това означава, че някои от новостите може все още да не са достъпни в Preview версията на Windows 11.

Актуализацията включва File Explorer с по-изчистен интерфейс, обновен дизайн на Microsoft Store, но също опция за персонализиране на тъчскрийн клавиатурата. Ако използвате външен монитор към лаптопа ще може да се възползвате от подобрено докинг изживяване.  Интеграцията на уиджети в лентата със задачи също е една от големите новости в Windows 11.

 

Oще от Digital: Windows 11 ще е достъпен като безплатен ъпдейт за Windows 10 през 2022г.