Microsoft представиха официално първия си десктоп клиент на Windows Defender за устройствата с macOS. На този етап антивирусния софтуер бе наличен единствено за Windows, но компанията вече разпространява бизнес версия на приложението за конкурентната платформа. Трябва да отбележим също, че модификацията за macOS носи пълното име Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) и предлага пълния набор от функционалности.

 

 

Windows Defender ще се грижи за оптималната защита срещу вируси и зловреден софтуер на компютрите с macOS. Потребителите ще могат да насрочват часове, в които автоматично да стартират сканирания на системата, както при версията за Windows. В този случай ще може да избирате между кратки и задълбочени проверки, информира TheVerge. За в бъдеще Microsoft планират да използват AutoUpdate за разпространение на ъпдейти, които да подобряват работата на Windows Defender. 

 

 

Според официалните данни софтуера е съвместим с macOS Mojave, High Sierra и Sierra версиите на операционната система. Интерфейсът Мicrosoft Defender ATP е оптимизиран да наподобява максимално дизайна и менюто за навигация на Windows версията. Настоящият софтуер все още е тестов и е предназначен за корпоративните среди, но ако отзивите са добри вероятно ще видим и актуализация на антивирусния софтуер за масовия потребител. 

 

Oще от Digital: Дойде ли краят на гейминга за Mac