Мicrosoft официално актуализираха базовата версия на Surface Book 2. Новият модел се захранва от мощен Intel Core i5 процесор от осма генерация, който е с четири ядра. Успоредно с това компанията запазва намалената цена на версията на лаптопа с двуядрен Intel Core i7 чип от $1299. Актуализираното устройство е базирано на Core i5-8350U процесора, който работи на честота от 3.6GHz и ще е достъпно за потребителите на цена от $1499, съобщава TheVerge.

 

Другите технически спецификации също така включват 8GB RAM и вградена памет от 256GB, съобщава Engadget. Tрябва да отбележим също, че конфигурацията с Core i5-8350U ще е налична единствено за версията с 13.5-инчов дисплей. Засега няма информация дали този чип ще намери място в по-големия 15-инчов модел на лаптопа. Microsoft също така планират да проведат събитие на 17 април, на което ще разберем какви са бъдещите им планове за гамата Surface.

 

 

Новата версия на актуализирания Surface Book 2 ще поддържа резолюция от 3000х2000 пиксела и ще разполага с USB 3.1 Type-A, USB Type-C конектори и SD четец на памет карти. Потребителите могат да очакват батерията да осигурява до 17 часа време за работа с едно зареждане. Официалните продажби на пазара се очаква да започнат до броени дни. По време на предстоящото събитие ще разберем кога и на каква цена ще стартират доставките на Surface Hub 2 хардуера.

 

Oще от Digital: Вече можем да се логваме в Microsoft акаунтите без да въвеждаме парола