Microsoft Teams продължава да регистрира впечатляващ трафик от началото на пандемията досега. Компанията е доста актива в ъпдейтите, което кара повече хора да искат да изпробват възможностите на приложението. Интеграцията на нови функционалности е от стратегическо значение за конкуренцията на Microsoft Teams със заглавия като Zoom и Google Meet.

От компанията също така търсят начини как да предоставят още по-индивидуално изживяване на всеки потребителите в приложението за видеоконференция.Мicrosoft потвърдиха на Build 2021 конференцията, че ще отворят достъпа до Teams са мрежата си от разработчици по цял свят.

По този начин се надяват да стимулират навлизането на по-иновативни функционалности в Microsoft Teams. Шефът на компанията потвърди, че приложението вече има 145 млн. активни потребители дневно. Заглавия на разработчици от трети страни също вече са достъпни в Teams.

Следващата стъпка е да се стимулира създаването на изцяло нова категория от "Collaborative Apps" приложения, която да насърчава съвместната работа в Мicrosoft Teams, съобщава TechRadar.

 

 

Реализирането на тази амбициозна цел включва нови възможности за интеграции. Това включва инструменти като Microsoft Teams Toolkit for Visual Studio и Visual Studio Code, Supporting React, SharePoint Framework (SPFx), или.NET. Разработчиците ще имат достъп до позната среда, с няколко допълнителни актуализации, включително еднолинейно удостоверяване.

Другите предимства от проекта на Microsoft са свързани с интеграция на Azure Functions и SPFx, Single-Line Microsoft Graph и рационализиран хостинг към IDE и CLI. След като бъде завършен новият портал за разработчици на Microsoft Teams ще улесни регистрирането и конфигурирането на приложенията от един унифициран терминал.

Предвидени са опции за създаване на персонализирани сцени в Together Mode, което да осигури по-лично изживяване за всеки потребители.

 

Oще от Digital: Kaк да спрем успешно Microsoft Teams след като затворим приложението