Microsoft изглеждат да предоставят най-актуалната информация на своите потребители директно на началния екран на устройствата им. Компанията вече работи усилено над ново приложение, което се казва News Bars но все още е в бета фаза. Идеята е да виждате допълнителна емисия с новини на компютрите с Windows 10, която агрегира най-актуалната информация съобразно локацията, в която се намирате. Предвидени са и много допълнителни опции за персонализация на съдържанието .

 

Всъщност News Bar представлява вертикален фийд с новини, които а генерирани от каталозите на повече от 4500 медийни партньора на Microsoft по цял свят. Можете да разположите тази секция в долния ляв ъгъл, където да стои над лентата за навигация, но също в дясната страна или горната част на дисплея. News Bar предлага опция да избирате какви снимки и публикации да виждате, а също и напълно да скриете емисията от началния екран на компютъра, когато желаете, съобщава Engadget.

 

 

Специален режим превръща News Bar в хоризонтална лента с големината на Windows Taskbar, която показва само акцентите от най-важните новини. Microsoft обръщат специално внимание на факта, че това е бета версия и се нуждаят от обратна връзка, за да подобрят работата на прилжоението. В контекста на световната пандемия от COVID-19 това може да е още един бърз и удобен начин да разбирате какво се случва около вас от достоверни източници, докато продължава кризата.

 

Имайте предвид, че Microsoft News Bar не е функция, която може да се активира от менюто на Windows 10, а е приложение, което трябва да изтеглите от онлайн магазина на WIndows. С течение на времето компанията ще експериментира с различни идеи как да направи съдържанието по-полезно за всички нас. Дотогава можете да отделите няколко минути и да изпробвате сами News Bar на своето устройство. Времето ще покаже дали потребителите ще останат доволни от приложението.

 

Oще от Digital: 6 лесни настройки в Windows 10, които могат да гарантират сигурността ви