Само преди дни експерти по сигурността на NSA откриха критична уязвимост, която излага на риск компютрите с Windows 10. Проблемите на Microsoft в началотo на новата година изглежда не свършват дотук, тъй като сега разбираме за друг неприятен инцидент. Специалисти на Comparitech предупреждават, че отдела за техническа поддръжка на Microsoft по погрешка е публикувал лична информация за милиони потребители в интернет. Причината за този дефект в системите на компанията не е известен.

 

Въпреки това тестовете на Comparitech показват, че жертва на неприятната ситуация са 250 млн. души. Информацията е изтекла в глобалната мрежа от сървъри, които се използват от Customer Service and Support (CSS) дивизията на Microsoft. Експертите на Comparitech разбират какво се случва, след като се натъкват на мащабна база данни в интернет, която е публично достъпна за всеки независимо какъв браузър използва. Не е необходима дори парола или друга популярна форма на онлайн идентификация, съобщава SlashGear.

 

Данните публикувани за потребителите включат чат сесии с представителите на отдела за техническа поддръжка, имена и имейл адреси. Мicrosoft не са коментирали причините за този инцидент, нито какви мерки са предприели, за да се справят с него. При всички положения бъдете много внимателни, ако използвате услугите на Microsoft Customer Service and Support (CSS) системата и искате да си спестите проблеми. В заключение ще допълним, че на този етап информацията не е достигнала до ръцете на хакери.

 

Още от Digital: Microsoft представиха новото лого на Windows