Microsoft не успяха да се превърнат във влиятелен фактор в пазара на смартфони и дори разработиха собствена операционна система. Все пак Windows Mobile не успя да привлече вниманието на потребителите въпреки интуитивния си интерфейс. Популярността на смартфоните е бизнес възможност, която Microsoft изглежда не искат да пропускат. 

Компанията вече предлага версии на своите приложения за Android и iOS, включително и популярния офис пакет. Стратегията им ще продължи да бъде обвързана с интеграцията на софтуера им за водещите платформи за смартфони, което позволява на много повече хора да ги използват в своето ежедневие. 

Сега разбираме, че Microsoft са намерили нов начин да промотират Bing Search, чрез версията на Мicrosoft Outlook за устройствата с Android. Някои собственици на смартфони вече забелязаха, че в менюто на приложението има допълнителна опция, позволяваща да извършвате търсения в интернет с Microsoft Bing. 

В момента търсачката обработва по-малко от 3% от всички заявки и се търсят начини как тази цифра да бъде увеличена.

 

 

Любопитното е, че функцията за откриване на съдържание, чрез търсачката от Microsoft Outlook може да е достъпна, дори ако не сте инсталирали Bing на устройството. Добавянето на новата опция не е лимитирано единствено до маркирането на текст в Outlook, но също и в другите системни менюта. 

За да го направят Microsoft са се възползва ли от функция в Android Marshmallow и на практика позволява на разработчиците да добавят собствени опции към допълнителни прозорци. В този случай след като копирате определена част от текста вече ще видите и може да използвате "Bing Search" опцията. 

Кликването върху нея ще ви предостави допълнителни детайли за съответното съдържание. Това е интересе начин Microsoft да ни накарат да използваме Bing вместо друга алтернативна търсачка. Потребителите предупреждават, че интеграцията на Bing не е ограничена само до браузъра Edge. Засега тестовете с функцияа обхващата само ограничен брой потребители.

 

Още от Digital: 4 полезни функции в Microsoft Outlook, които може би не знаете