Софтуерният гигант публикува официално последните си финансови резултати, които разкриват интересни детайли за представянето на компанията. Данните разкриват, че през последното тримесечие на фискалната година от Microsoft са генерирали приходи в размер на $33.7 млрд., както и оперативна печалба от $12.4 млрд. Най-голям принос за положителните резултати за периода има бизнеса с облачни услуги на компанията, информира ZDNet.

 

Taка например Microsoft са увеличили с 14% своите приходи от продажбата на популярните абонаменти от Office пакета. Огромен ръст се забелязва при Office 365, където увеличението достига до 31%. Според конкретните данни броя на Office 365 потребители е отчел стабилен ръст от 23%. По този начин Microsoft са постигнали и стабилно увеличение в приходите, които генерират от всеки един от своите клиенти в световен мащаб за тримесечието.

 

 

В момента вече има 34.8 млн. души по цял свят, които активно използват своите абонаменти в Office 365. Приходите от офис приложенията са отчели ръст от 6%. Добро представяне за периода отчита и LinkedIn дивизията на софтуерния гигант, където приходите се увеличават с 25%. В заключение ще отбележим, че Microsoft очакват положителното представяне да продължи със стабилни темпове и през следващите месеци, оставащи до края на годината.

 

Още от Digital: Microsoft тестват нова система за логване в WIndows 10, която не изисква пароли