Мicrosoft добавиха една много интересна и полезна функционалност за своите уеб базирани Office приложения, която включва поддръжка за някои от най-популярните облачни услуги в интернет. Oт своя страна това означава, че на потребителите вече няма да им се налога да импортират своите важни документи и файлове от други услуги в OneDrive или SharePoint Online, за да работят съвместно с колегите и клиентите си върху тях. Припомняме ви също, че в от доста време насам това бе една от най-желаните функции в Microsoft Office платформата от много хора, които ежедневно използват приложенията на компанията, предаде TheVerge. 

 

За в бъдеще потребителите вече ще могат да създават, редактират, споделят и работят заедно с други хора върху документите, които съхраняват в своите профили в Dropbox, Box, Citrix ShareFile и Egnyte. Компанията също така разкри, че постепенно ще увеличава техния брой и ще позволи на всеки партньор, който проявява желание да се възползва от тази функционалност. Единственото, което трябва да направите е да добавите своя акаунт в Dropbox или Box oт Office приложението за устройствата, работещи с iOS. 

 

Другата нова функция е възможността да се споделят файлове от двете облачни услуги към имейлите в Outlook.com от компютъра ви, което също може да е доста полезно. Все още не знаем кога тези подобрения в Microsoft Office ще са достъпни за смартфоните и таблетите с Android OS, но едва ли ще се наложи да чакамe твърде много, за да можем да работим с тях. Включването на интеграция за облачните услуги в офис приложенията на Microsoft е важна стъпка в опита на компанията да привлече вниманието на повече потребители към тях за сметка на идентичните заглавия на Google. 

 

Вижте най-полезните приложения и плъгини за Microsoft Office