Лаптопите с Chrome OS представляват евтина алтернатива на устройствата с Windows. От Google вече експериментират с идеята да позволят на собствениците им да работят с приложения за Android. По този начин те ще могат много по-бързо да свършат работата си и да бъдат по-продуктивни. Някои от потребителите вече се оплакаха, че не успяват да инсталират Microsoft Office приложенията на своите хромбуци. 

 

Ситуацията накара Microsoft да публикуват официално изявление, в което увериха, че работят заедно с Google, за да гарантират поддръжката на Office зa Chrome OS, информира PhoneArena. Oчаква се финалната им версия да може да се изтегли безплатно от Google Play в седмиците, оставащи до края на годината. Трябва да отбележим, че е необходимо да имате абонамент към Office 365, за да използвате всички функции на мобилните приложения. 

 

Основната причина за това изискване са стриктните правила на Microsoft, които ограничават някои от инструментите на Office пакета за устройства с големина над 10.1 инча. Това означава, че яко нямате Office 365 абонамент няма да можете да създавате, редактирате или принтирате, а само да разглеждате файловете си. Можем да сме сигурни, че поддръжката за Microsoft Office приложенията има потенциала да превърне хромбуците в по-атрактивен избор за повече потребители.

 

Вижте как да стартираме Microsoft Office приложенията в безопасен режим