Microsoft иска да направи Windows 10 „най-добрия Windows за игри в историята”. Компанията готви нов специален режим на операционната система, който ще я оптимизира за максимална производителност на видеоигри, съобщава TechRadar.

 

Новият Game Mode ще съдържа готови настройки, които автоматично ще оптимизират Windows 10 за игри. По този начин ще се освобождават системни ресурси, които да се използват от игрите. Първите тестове на режима вече са започнали, но за сега Microsoft не дава повече подробности.

 

Game Mode няма да единствената новост за почитателите на игрите в новото обновление на Windows 10. Освен това те ще могат да използват платформата Beam. Тя е своеобразен конкурент на Twitch и позволява на геймърите да излъчват на живо в интернет докато играят. Beam ще позволява на зрителите да имат участие в самите игри, например да взимат решения вместо играча или дори да играят заедно с него. Очаква се новите функции да са част от Windows 10 Creators Update, който ще бъде представен тази пролет.

 

Още от Digital:Windows 10 ще заключва автоматично компютъра, когато се отдалечим от него