Класическото приложение Microsoft Paint продължава да се използва ежедневно от милиони хора, които харесват лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Доста потребители се объркват от сложните менюта на професионалните програми за обработка, което ги кара да залагат на решения като MS Paint. Ако и вие се причислявате към тях е добре да знаете, че ще може и за в бъдеще да продължите да използвате приложението в устройствата с Windows 10

 

Компанията многократно изрази плановете си да спре поддръжката на приложението за компютрите с новата операционна система. Желанието на много хора да работят с Paint е причината все още да можете да използвате този софтуер в Windows 10. Няма как да не сте забелязали и нотификациите на Microsoft, които ви информират за края на приложението, които виждаме вече почти две години. Съобщението подканва потребителите да преминат към модерната версия, която се казва Paint 3D.

 

 

Програмният мениджър на Windows Insider програмата Брендън ЛеБланк потвърди, че MS Paint ще продължи да е част от Windows 10 и в следващата 1903 версия на платформата. Така компанията ще отложи за пореден път края на една от най-легендарните си програми, която изглежда продължава да е изключително популярна сред потребителите. Добрата новина е, че дори да не харесвате класическото приложение можете да работите с Paint 3D, което предлага много по-модерна визия.

 

Oще от Digital: Седем безплатни алтернативи на Microsoft Paint