Мicrosoft е една от най-богатите компании на планетата с пазарна капитализация от $1.7 трилиона. Windows е най-популярният им продукт, но на голям успех се радват още приложението Teams, конзолите Xbox, LinkedIn, Skype и MS Оffice пакета. Софтуерният гигант планират да станат влиятелни в нов пазарен сегмент, който ще ги изправи в конкуренция с услуги като Squarespace и Wix.

Новият проект на Microsoft се казва Digital Marketing Center и предлага онлайн платформа за създаване на уеб сайтове с множество уникални функции. Представителите на бизнеса могат безплатно да синхронизират данни от актуална рекламна кампания или Facebook страница и да стартират от нулата своя уеб сайт.

Изграждането на оптимална дигитална идентичност ще бъде още по-лесна задача с новата платформа на Microsoft, която не изисква специализирани технически познания. Компанията обещава разнообразни функции за персонализация на съдържанието и унифицирано решение за създаване и поддръжка на страница в интернет.

 

 

Потребителите ще могат да избират между множество шаблони и теми, с които да оформят информацията по начина, по който желаят. Интеграцията с дигиталната маркетинг платформа на Microsoft помага за създаването, управлението и изпълнението на рекламни кампании в социални мрежи и търсачки. Това е специфична функционалност на Digital Marketing Center.

Когато компаниите се регистрират за акаунт в Digital Marketing Cente  ще бъдат подканени да предоставят уебсайт по време на създаването на рекламна кампания. След избора на опцията "I don't have a website. Help me build one for free" ще може да се въведе предпочитан URL адрес.

Необходима е регистрация преди да се премине към основното меню за съдържание и персонализация на уеб сайтoвете.

 

Още от Digital: Защо PayPal блокира акаунта на хостинг компанията и регистратор на домейни Epik