Мicrosoft изненадаха неприятно много потребители след като в края на миналата година разкриха плановете си да намалят безплатното място в услугата OneDrive. Все пак тя позволи на клиентите си да продължат да използват 15GB в своите профили, както и да получат още 15GB, ако активират функцията за автоматичен ъплоуд на снимките от смартфона в облачната услуга. Сега от Microsoft започнаха да разпространяват имейли до всички собственици на акаунти в OneDrive, с който ги информират, че безплатното място в OneDrive ще бъде намалено до 5GB, съобщава Neowin. 

 

Според информацията това ще се случи на 27 юли 2016г, като след тази дата те няма да могат да се възползват от 15GB бонус от автоматичния ъплоуд на снимки от камерата на смартфона. Ако сте потребител, който не е в състояние да се задоволи с 5GB за своите мултимедийни файлове е необходимо или да започнeте да плащате за някой от абонаментните планове на OneDrive или да преминете към друга облачна услуга. Tрябва да отбележим също, че един от най-големите конкуренти на OneDrive е Google Drive, която ще продължи да предлага на своите потребители безплатните 15GB както досега. 

 

Можем да сме сигурни, че това решение на Microsoft ще се отрази в негативен план на популярноста на облачната услуга, тъй като голяма част от хората не са склонни да плащат за нещо, което биха могли да получат безплатно. Все пак разполагате с още няколко седмици да прецените кой е най-добрия вариант за вас, както и да направите резервно копие на файловете си в OneDrive. Въпрос на време е да видим каква част от потребителите ще преминат към абонаментните планове на компанията, както и кои от тях ще преминат към друга облачна услуга.

 

Вижте защо MIcrosoft вече не предлагат безплатни 15GB в услугата OneDrive