Microsoft е една от най-активните компании, когато стане въпрос за разработване на технологии с изкуствен интелект. Усъвършенстваните решения на инженерите им се използват за автоматизиране на задача в разнообразните приложения и услуги на софтуерния гигант.

По всичко личи, че технологията ще продължи да се използва масово от Microsoft в бъдещите им продукти. Сега разбираме, че компанията е започнала да съкращава служителите, които работят в дивизиите свързани с Microsoft News и MSN платформите.

Причината е, че се планира заместването на голям брой позиции от алгоритми с изкуствен интелект. По този начин Microsoft искат по-бързо и по-прецизно да подбират съдържание за своите потребители.

Информацията за тези промени бе потвърдена от TheVerge, които твърдят, че съкращенията вече са стартирали в SANE подразделението на компанията. Това е дивизията, която отговаря за търсенето, рекламите, Microsoft News приложението и браузъра Microsoft Edge.

Идеята е да се премине изцяло към изкуствен интелект за подбора и показването на съдържанието в гореизброените продукти.

 

 

Oфициален говорител на Microsoft уточни, че компанията винаги анализира най-добрите начини да подобри своите продукти и да разширява бизнеса си. В конкретният случай става въпрос за пренасочване на инвестициите.

Съкращаването на служители не е ограничено до локация, тъй като вече е обхванало офиси на Microsoft в САЩ, Финландия, както и някои европейски страни. За в бъдеще компанията спира да наема хора за подобни длъжности и постепенно ще премине изцяло към AI за подбора на новини в своите начални страници и приложения.

Мicrosoft News е популярно приложение, което в момента има над 800 вътрешни редактора в повече от 50 локации по цял свят. По всичко личи, че техния брой ще бъде редуциран допълнително за сметка на умни алгоритми за препоръчване на съдържание в MSN, Microsoft News, Microsoft Edge и др.

Въпреки, че не го потвърждават официално е много вероятно разпространението на коронавируса също да влияе негативно на бизнеса на Microsoft и да има роля в настоящите съкращения.

 

Още от Digital: 4 нестандартни приложения на изкуствения интелект