Мicrosoft разполагат с една от най-усъвършенстваните технологии за лицево разпознаване в индустрията. Това се превръща в предпочитан метод за идентификация сред собствениците на смартфони, който тепърва ще става все по-популярен. Алгоритмите на Microsoft са редуцирали възможността за грешка при разпознаване на даден човек с около 20%. Последните данни на компанията разкриват, че технологията им вече е доста по-прецизна при идентифицирането на хора с тъмна кожа.

 

Специалистите на Microsoft продължават да провеждат множество тестове, с които тренират своята система, която вече има достъп до много по-голяма база данни, информира TheVerge. Независимо проучване на MIT проведено в началото на годината показа, че 35% от модерните технологии за лицево разпознаване не могат да разграничат пола на тъмнокожи хора. Microsoft от месеци работят усилено над този компонент от своя софтуер и искат да отстранят окончателно този проблем.

 

 

За да постигнат този ефект учените на Microsoft използват алгоритми с изкуствен интелект, които стават по-добри с течението на времето. Проблемите с разпознаването на тъмнокожи хора се среща и в софтуерите на другите големи компании. Припомняме ви, че Google няколко пъти бяха принудени да се извинят на свои потребители заради подобни инциденти. Aко Microsoft предложат ефективно решение това може да ги превърне в собственици на най-добрата технология за лицево разпознаване.

 

Oще от Digital: Седем безплатни Microsoft приложения, които е добре да пробвате