Мicrosoft не крият амбициозните си планове да накарат повече потребители да се забавляват с игрите за Xbox. Това включва софтуерна поддръжка за водещите платформи, което ще позволи да играем независимо от устройствата. Гейминга е важен елемент от бизнес стратегията на Microsoft да конкурират успешно Sony.

Компанията потвърди, че планира да осигури интеграция на каталога от Xbox игри за компютри и уеб браузъри. Потребителите ще могат да стартират игрите от Xbox приложението за Windows 10 на по-късен етап от годината. Стриймването в реално време от сървърите на Microsoft ще използва Azure технологията и ще гарантира сходно изживяване с Xbox Series X.

Любителите на игрите могат да очакват висока разделителна способност, по-добри честоти на кадрите и по-бърза скорост на зареждане. Така облачният гейминг на компютъра ще предложи нови вълнуващи възможности за геймърите.

Опцията да играем Xbox заглавия на Windows 10 е част от стратегията на Microsoft да предложат по-атрактивни функции за гейминг от Google Stadia и NVIDIA GeForce Now.

 

 

Собствениците на по-стари устройства с Windows 10 също ще могат да изпробват новата функционалност. По този начин се премахват ограниченията на хардуера, които обикновено не позволяват възпроизвеждането на AAA игри на някои устройства.

Облачният стрийминг, който ще осигури Microsoft също така ще предостави възможност на собствениците на мощни компютри да използват пълния им потенциал, докато играят заглавия за Xbox. Единственото условие е да осигурите достатъчно добра връзка към интернет.

Опцията за облачен гейминг е част от Xbox Game Pass абонамента, осигуряващ достъп до разнообразна колекция от игри на цени от $5-$15 месечно. В следващите седмици Microsoft обещават опция за стрийминг от браузърите Safari, Microsoft Edge и Google Chrome в Xbox Game Pass Ultimate.

 

Още от Digital: Как да използваме стари игри и софтуер в Windows 10