Популярното приложение се утвърди като социален феномен, с който трябва да се съобразяват дори най-големите технологични компании. Въпреки това разработчиците от ByteDance са изправени пред заплахата да не могат да предлагат своя продукт в САЩ, след като Индия вече забрани TikTok. 

Вече ви съобщихме, че Microsoft иска да купи TikTok. Tова решение е обект на сериозни дискусии през последните няколко дни. Желанието на компанията да реализира сделката е съгласувана и с американския президент, който потвърди намеренията си да забрани мобилното приложение на територията на САЩ. 

Aко Microsoft купят TikTok това ще гарантира, че данните на потребителите не се споделят с Китай, което е и директния мотив за въвеждането на тази санкция. Софтуерният гигант ще гарантира сигурността на личната информация и ще се грижи за операциите на TikTok в страната. 

Доналд Тръмп също така е поставил условие сделката да доведе до създаването на поне 10 хил. нови работни места в американската икономика. 

 

 

Разработчиците от ByteDance са се съгласили, за да могат да продължат разговорите за евентуална продажба. Главният изпълнителен директор на Microsoft, Сатя Надела е разговарял лично с американския президент и са обсъдили в детайли ситуацията. 

Доналд Тръмп се е съгласил да предостави време от 45 дни на компанията, в които да финализира сделката, съобщава AndroidPit. Aко Microsoft могат да гарантират, че мобилното приложение работи безпроблемно и поверителната информация на американските граждани се съхранява в САЩ няма да се налага въвеждането на бан. 

Според непотвърдена информация повече от 100 млн. потребители в САЩ използват активно TikTok. Със сигурност събитията ще продължат да се развиват динамично през следващите дни. От Microsoft разполагат официално със срок, който изтича на 15 септември, за да купят хитовото приложение и да го оптимизират за нуждите на американските граждани.

В заключение ще отбележим, че засега няма яснота около финансовите параметри на сделката.

 

Още от Digital: Как забраната на TikTok може да повлияе на неговите конкуренти