Вече ви информирахме, че новата версия на криптовалутата Bitcoin ще се казва Bitcoin Cash.  Microsoft и Intel ще си партнират в разработването на съвместна система, която да направи Blockchain софтуера достъпен за всеки голям бизнес. Той предсталява децентрализиран метод за осигуряване на сигурни транзакции с биткойни. Blockchain е най-популярната платформа за виртуална валута в и използва иновативна технология за изграждането на по-добра финансова система в интернет.

 

Припомняме ви, че основното предимство на Blockchain е, че данните се съхраняват на различни компютри, а не централно. Това улеснява ъпдейтите и на практика премахва възможността от фалшифициране, което пък прави транзакциите максимално сигурни. Идеята на Microsoft и Intel да разработят собствен софтуер с кодовото име Coco, който да оптимизира технологията за всеки бизнес в световен мащаб. Системата е базирана на Intel Software Guard Extensions и осигурява възможност за извършване на до 1600 транзакции с Blockchain в секунда.

 

Съвместният проект на Microsoft и Intel цели да направи платформата достъпна за повече хора. Coco ще може да се използва на всяка операционна система, предаде Engadget. Необходимо е, обаче да използвате облачните услуги Microsoft Azure и да имате хардуер на Intel. Системата се разработва специално за нуждите на корпоративните потребители и е проект с отворен код. Очаква се първата версия да е достъпна през следващата година. Coco вече привлече вниманието на големи имена в индустрията като Ethereum и JP Morgan.

 

Вижте как да пазаруваме безопасно в интернет