Tърговските санкции срещу Huawei поставиха редица въпроси свързани с бъдещето им в глобалния пазар на смартфони. Китайският производител също така е изправен пред неочаквани проблеми и в сегмента на лаптопите, заради невъзможността да прави бизнес със своите партньори от САЩ. Това означава че Huawei няма как да доставят хардуер от Intel, AMD, NVIDIA, Qualcomm или някой друг от големите американски брандове. Ограничение, което може да се отрази сериозно на стратегията им.

 

Добрата новина за потребителите е, че две от най-големите имена в индустрията обявиха, че ще продължат да си партнират с Huawei. В случая става въпрос за Intel и Microsoft, които обещават бъдещи ъпдейти за лаптопите на компанията. Информацията е от изключително важно значение, тъй като засяга устройствата, които използват процесори на Intel и работят под управлението на Windows 10. Въпросните модели ще бъдат актуализирани, което ще гарантира получаване на ключове пачове за сигурност.

 

 

Все пак това е частично решение на проблема, което ще осигури повече време на Huawei да се справят с деликатната ситуация. Успешните преговори с Microsoft и Intel със сигурност e правилна стъпка в тази посока. В момента компанията използва временен лиценз за Android, който ще изтече след няколко седмици, което също е сериозен проблем. Ако не бъде подновен Huawei ще се наложи да заложат изцяло на собствена операционна система за мобилни устройства.

 

Още от Digital: Google срещу Huawei - защо Android може да се окаже големият губещ