Вече ви информирахме за полезната функция Insert Data From Picture в Microsoft Excel. Компанията в продължение на месеци тества този нов инструмент и вече е готова с финалната версия. Ако искате сами да изпробвате тази атрактивна опция е добре да знаете, че вече е налична за водещите мобилни платформи. Благодарение на нея можете да превърнете снимки от смартфоните в напълно работещи таблици в Microsoft Excel, което ще ви спести ценно време.

 

 

На практика функцията предлага възможност да направите снимка на дадена таблица и за няколко секунди Excel ще прехвърли автоматично данните в работещ файл в приложението. По този начин няма да се налага да въвеждате сами цифрите от таблицата. Този ефект е възможен, заради усъвършенстваните алгоритми с изкуствен интелект, които използва Microsoft. Предвидена е опция да коригирате промените преди да ги запазите, предаде ТheVerge.

 

 

Компанията също така вече ще известява потребителите за промяна на паролите или логване в профилите на услуги като Outlook. Въпросните нотификации ще могат да се активират от Microsoft Authenticator приложението за Android и iOS. В заключение ще отбележим, че функцията за конвертиране на електронни таблици освен за смартфоните ще е налична и за потребителите с акаунти в Microsoft 365, което ще се случи в следващите седмици.

 

Още от Digital: Eто как изглежда новият дизайн на иконите на офис приложенията Microsoft Office