Microsoft Edge първоначално не успя да провокира интереса, който компанията очакваше. Заглавието се разработва като наследник на Internet Explorer, заради негативния имидж на уеб браузъра. Първата версия на Edge може да се определи като разочароваща, което накара Microsoft да създадат изцяло нов браузър.

Съществената разлика, е че този път използваха Chrome енджина, с който работят Google Chrome, Opera, Brave и др. Голямото предимство за потребителите е, че обновеното заглавие предлага внушително подобрение в скоростта,  но също много по-висока защита срещу зловреден софтуер и хакери.

Не на последно място новата версия на Microsoft Edge е съвместима с разнообразното съдържание в Chrome Web Store. Компанията също е доста активна в ъпдейтването на уеб браузъра, който постоянно става обект на подобрения и нови функционалности, които улесняват потребителите.

Само няколко месеци след официално си представяне Microsoft Edge може да се похвали с доста добро представяне, тъй като вече изпревари популярни предложения като Mozilla Firefox и Safari.

 

 

В момента Edge има повече от 10% дял в световния пазар на браузъри и е изпреварен единствено от Google Chrome, който се използва от почти 70% от устройствата. Много важен фактор, който предпоставя успеха на Microsoft Edge е факта, че софтуера е предварително инсталиран на устройствата с Windows 10.

По този начин много потребители могат да стартират и започнат да работят с браузъра директно от началния екран на своите компютри. Microsoft сега публикуваха обява за работа, в която търсят да наемат софтуерни инженери, в която направиха любопитно твърдение.

Описанието на обявата включват текст, в който бъдещите специалисти ще станат част от екипа на Microsoft Edge, който се използва от над 600 млн. потребители. Тази цифра определено е доста впечатляваща. Причините за успеха на браузъра могат да се сведат до две категории.

От една страна Microsoft постоянно добавят нови функционалности, но от друга използват доста агресивна стратегия в промотирането на Edge сред потребителите на Windows 10.

 

Още от Digital: Microsoft Edge ще предложи възможност да сменяме цветовите теми на браузъра