Microsoft създадоха браузъра Edge с идеята да привлекат вниманието на голяма част от потребителите на Windows. Tова e eдин от най-често ъпдейтваните продукти на компанията през последните месеци. Факт е, че Microsoft Еdge става все по-добър, тъй като получава периодично нови функции, които улесняват работата, но и оптимизират сигурността.

Компанията е доста активна в опитите си да ни накара да използваме браузъра пред другите конкурентните решения от устройствата с Windows. Сега тази концепция придобива изцяло ново измерение, тъй като някои потребители вече виждат нови нотификации в Edge. Това се случва, когато опитат да инсталират Google Chrome.

На екрана се показват съобщения, които ги информират, че уеб браузърите са създадени с една и съща технология, подканяйки да продължите да работите с Edge, съобщава gadgets.ndtv.

 

 

Новите уведомления се показват на устройства с Windows 11, но също и на тези с Windows 10. Съобщенията се възпроизвеждат в горния десен ъгъл точно под URL лентата като вградени уведомления в самия браузър, а не под формата на изскачащи прозорци. На този етап само някои профили виждат подканващите нотификации на Microsoft.

Действията на компанията донякъде не са изненадващи, но вероятно няма да допаднат на доста хора. В миналото Microsoft са използвали подобни методи, за да опитат да убедят потребителите да не преминават към уеб браузъри на други компании. Ако все още използвате версия на Windows 10 също така може да видите и съобщения, изтъкващи предимствата на Bing пред Google.

 

Още от Digital: 6 полезни съвета за по-добра работа с уеб браузър