Microsoft продължават да работят усилено над Windows 11, за да оптимизират всички нови функционалности за премиерата на платформата. Ъпдейтите за съвместимите устройства вероятно ще стартират през октомври, като тогава ще видим и нов хардуер с Windows 11 на водещите производители. Компанията разкри и минималните хардуерни изисквания за актуализация към операционната система.

Софтуерният гигант уточни още, че ни очаква визуална актуализация на Мicrosoft Store. Новата версия ще има променен UI интерфейс и нови секции със съдържание. Едно от подобренията в платформата ще е възможността да работи с Android приложения. Представителите на Windows Insider програмата вече имат достъп до бета версиите и разкриват нови детайли за подобренията.

Вече е започнал процеса на актуализиране на Microsoft Store с първите приложения на компанията. Oнлайн магазина вече предлага възможност за инсталиране на браузъра Microsoft Edge, информира WindowsLatest.

 

 

Важно е да отбележим, че това е тестова версия на Edge, като в следващите седмици Microsoft ще подобряват допълнително функционалността на браузъра. Новият магазин също така ще позволи да изтегляме уеб разширения за Microsoft Edge във финалната си версия. Можете да откривате и инсталирате плъгини директно от вградената търсачка. Това ще ви спести време да отваряте специализираната Add-Ons секция на браузъра.

След премиерата на Windows 11 можем да очакваме поддръжка на десктоп приложения в Microsoft Store. Компанията вече даде индикация, че се работи над подобна функционалност. Останалите браузъри, които използват Chromiun енджина също ще могат да се инсталират от портала, като сред тях са Chrome, Brave и Vivaldi. Mozilla също работят над версия на Firefox за Windows 11.

Интеграцията на Amazon App Store с колекцията от Android приложения ще стане на по-късен етап. Първоначално ще бъдат добавени собствените заглавия на компанията, като Notes, Skype и др.

 

Oще от Digital: Microsoft Edge вече ще иска съгласие за използване на личните ни данни за таргетиране на реклами