Microsoft Edge продължава да е една от ключовите функционалности на Windows 10, но от няколко месеца е достъпен и за смартфоните с водещите мобилни платформи. По този начин компанията продължава да следва стратегията си да представя версии на своите приложения за конкурентните операционни системи. Microsoft продължават тази инициатива и започнаха да разпространяват Microsoft Edge и за таблетите с iOS и Android, което ще позволи на повече хора сами да изпробват възможностите на уеб браузъра, предаде Engadget.

 

Данните разкриват, че това е пълна версия на Мicrosoft Edge, а не бета, която ще предложи повече от функциите налични за компютрите с Windows 10. В това число трябва да изтъкнем полезни инструменти като "Favourites", "Reading List", "New Tab Page", '"Reading View" и "Roaming Passwords". Moбилната версия на уеб браузъра за Android и iOS не само позволява да се възползвате от тях, но и да синхронизирате бързо и лесно информацията между всички устройства, които използвате независимо от операционната система, с която работят.

 

 

Taка например можете да отворите дадена страница на компютъра и да продължите да четете съдържанието от смартфона, когато сте навън. Имайте предвид, че е нужно да се логнете с Мicrosoft акаунт, за да има как да използвате всички функции на уеб браузъра. Microsoft обещаха периодично да предоставят ъпдейти, които допълнително ще улесняват работата и ще подобряват сигурността на Edge за двете мобилни платформи. Ако искате да изпробвате нещо алтернативно на Chrome, Opera или Firefox ви съветваме да тествате Microsoft Edge.

 

Oще от Digital: Microsoft Edge е предпочитан браузър за блокиране на фишинг уеб сайтове в интернет